KEMIJSKI PEELINZI, PRIPRAVCI I KOZMETIKA

Unatoč napretku znanosti i pojavi mnogih anti-aging tretmana kemijski i drugi pilinzi su ostali neizostavni dio svakog anti-aging protokola. Takvi pilinzi mogu se podijeliti na osnovu dubine njihova djelovanja, a time i na rezultate, zato imamo one površinske, srednje duboke i duboke.

Dubina na kojoj će piling proizvesti svoj efekt zavisna je od korištenog proizvoda, njegove jačine i vremenu djelovanja  na koži.  Svrha ovih pilinga je skinuti odumrli i umoran sloj kože te stvaranje novoga. U svojem sastavu kemijski pilinzi imaju neke vrste kiselina koje djeluju na skidanje sloja kože, a tada naše tijelo pokreće proces regeneracije.

Kemijski pilinzi djeluju na akne, plitke bore, ožiljke, pigmentaciju te na mrlje koje su rezultat utjecaja sunčevih zraka. Duboki piling se izvodi u kontroliranim uvjetima i anesteziji te se uglavnom ne ponavlja dok se ostali pilinzi rade u određenim razmacima i paketima a učinak istih je trajniji  ukoliko se nastavlja s svakodnevnom propisanom njegom kod kuće.

Kod primjene kemijskih pilinga, iako je tretman potpuno bezbolan osjeća se lagano peckanje koje uzrokuje prodiranje aktivnih supstanci, što su u ovom slučaju kiseline, u kožu. Peckanje vrlo brzo prestaje. Kod kemijskih pilinga moguće je da koža bude lagano crvenkasta, ali to vrlo brzo nestaje i pacijentica se vraća svakodnevnim aktivnostima. S obzirom da je rezultat kemijskog pilinga nova mlada koža ovi tretmani se trebaju raditi u periodu jeseni, zime ili početkom proljeća. Svakako je potrebno izbjegavati sunce, a kao i inače potrebno je štititi se kremama s visokim zaštitnim faktorom.

U  našoj Poliklinici koristimo paket koji u sebi kombinira 5 različitih piling tehnika u samo jednom tretmanu To su : mehanički, ultrazvučni, kemijski, enzimski te biološka inhibicija.

Rezultat je to istraživanja Skeyndor kompanije čije aktivne supstance koristimo i u drugim tretmanima. Za primjenu tih pilinga  koristimo i posebnu aparaturu tzv. UZ špatulu čije djelovanje čini sastavni dio ovog piling paketa.

Kombinacijom ovih pet tehnika moguće je dobiti odmah vidljive, brze i trajne rezultate Svrha tretmana je djelovati na svih pet slojeva epidermisa te u potpunosti ukloniti odumrle stanice sa površine kože i ultrazvučnom metodom očistiti pore. Istovremeno se pospješuje stanična obnova i metabolizam kože, potiče bolja apsorpcija hranjivih tvari i opskrba kože kisikom.

Zahvaljujući intenzivnoj eksfolijaciji koža se brzo pročišćava i normalizira, stanjuje se grubi rožnati sloj, smanjuju se proširene pore, te se koža dubinski regenerira. Rezultat je čista i sjajna koža, glatkog reljefa bez crvenila i iritacija.