Mantis HR 808

Za lasersku depilaciju u našoj Poliklinici koristimo laser HR 808 talijanskog proizvođača Mantis. To je ekskluzivan laser, koji u sebi ujedinjuje dosadašnje laserske karakteristike, ali i njihova vlastita patentirana istraživanja u tom polju:

a)     ACS ( Active cooling system) koji nudi veći termalni kapacitet i neograničeni broj tretmana, a sve to uz veliku brzinu. Tretmani traju od 5-20 minuta ovisno o zoni i dlakavosti

b)    TMS ( Thermal managment system), elektronski i software-ski kontrolni sustav koji mjeri temperaturu i protok rashladne tekućine te tako sprječava najčešće probleme koji se pojavljuju kod laserskih tretmana.

c)    Dvoslojna kristalna sonda od pravog safira koja omogućava maksimalnu efikasnost tretmana. Dva aktivna sloja od kojih jedan s efektorm ogledala, sprječavaju refleksiju i time štite sondu i omogućavaju maksimalne performanse tretmana

d)    Tri valne duljine na kojima funkcionira: 760, 808, 1064,  od kojih je zadnja valna duljina Yag lasera. To je duljina koja najdublje prodire u kožu, a time se smanjuje i broj potrebnih tretmana u toj zoni. Ovo je razlog zašto se ovi tretmani mogu koristiti i ljeti i kod tamnoputih osoba.

Ovim avangardnim sustavima osiguravaju se do sada najbolji rezultati, potpuno bezbolni zahvaljujući konstantnom hlađenju aparata i kristala koji su  u dodiru s kožom.

Svrha lasera je da njegova energija dolazi do korijena dlačice gdje se preko melanina u samoj dlaci pretvara u energiju koja zagrijava folikul dlake. Kod osoba koje imaju više melanina, odnosno tamnije, gušće i jače dlake proizvodi se više topline te se takve dlačice najbrže uklanjaju. Na svjetlije i tanje dlačice učinak ovog lasera je vrlo dobar, no biti će potrebno nešto više tretmana nego na crnim i jakim dlačicama.

Ovaj aparat omogućava i foto pomlađivanje kože, kao i tretiranje ožiljaka i kapilara.
Kako biste točno znali što vrijedi za vas važan je razgovor sa našim stručnjakom koji će odrediti koji ste genotip i koliko tretmana vam je potrebno za rješavanje određenog problema.